domingo, 12 de enero de 2014

El Ripollès baixa per primera vegada dels 26.000 habitants

Ripoll continua essent un dels quinze municipis més poblats de la província gironina, tot i que és una de les poblacions que més habitants ha perdut en aquests anys. 

Segons les dades del padró oficial que data del 1 de gener de 2013 fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística, es va comptabilitzar 106 persones menys que l’any passat, quedant-se amb 10.798 habitants. D’aquesta manera, és un dels cinc municipis que ha perdut més habitants a la demarcació de Girona. 

L’INE destaca que Llanars ha reduït la seva població en més d’un 5%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, Sant Joan de les Abadesses és el segon municipi més important de la comarca. Durant, molts anys Sant Joan i Campdevànol ha estar igualat en termes demogràfics, però aquest any aquestes xifres s’han desmarcat, i és que la població santjoanina acull 12 habitants més tot i que segueix perdent habitants. 

En total, la pèrdua d’habitants al llarg de 2013 es va detectar en 11 dels 19 municipis del Ripollès. Les poblacions que van pujar lleugerament van ser Campelles, Molló, Ogassa, Pardines, Queralbs, Sant Pau de Segúries i Setcases. A més a més, tan l’INE com l’IDESCAT destaquen el municipi de Camprodón ja que és una de les quatre poblacions de la província de Girona amb major estabilitat demogràfica. 

D’aquesta manera, el Ripollès es queda amb 25.995 habitants, la primera vegada que baixa dels 26.000 habitants. 

Padró de la població de Ripoll

Padró de la població del Ripollès
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario